*Nettavisen* Nyheter.

A-pressen satser på lokalradio

A-pressen og Alf Hildrum (bildet) har gjort avtale om kjøp av 50 prosent av Jærradiogruppen, med eierandeler i en rekke andre lokalradioer.

20.06.08 11:01

Jærradiogruppen har direkte og indirekte eierandeler i følgende lokalradioer: Radio Oslo, Radio Drammen, Radio Tønsberg, Radio Sandefjord, Radio Grenland, Radio Kristiansand, Radio Søgne, Jærradioen, Radio Sandnes, Radio Stavanger, Radio Atlantic, Radio Haugaland, Radio Sunnhordland, Radio Ålesund, Radio Rana, Radio Bodø og RadioTromsø.

Totalt har Jærradiogruppen eierandeler i 17 lokalradiostasjoner med mer en 500 000 ukentlige lyttere, og er Norges største lokalradiogruppering.

- Med dette kjøpet styrker vi A-pressen sin posisjon som Norges ledende aktør på lokale medier, sier konserndirektør John Kvadsheim.

Jorulf Husbyn, ansvarlig for utvikling i A-pressen Lokale Medier, hevder lokalradio har en svært sterk posisjon i de unge målgruppene.

- Lokalradio utfyller og komplementerer svært godt vår posisjon i forhold til avis, nettavis og lokal-TV, sier Husbyn.

I avtalen med Jærradiogruppen er det forutsatt at det lokalt skal inngås samarbeidsavtaler mellom mediehus og lokalradiostasjoner, der partene gjensidig skal bidra til å styrke lokale markedsposisjoner som vil sikre og utvikle lokalmedienes posisjon.

Herman Skretting i Jærradiogruppe sier i en pressemelding at han er svært glad for avtalen med A-pressen, og at samarbeidet med en stor og solid aktør som A-pressen gir mange muligheter til å utvikle gode lokale medieprodukter og styrke det lokale tilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.