RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

A-pressen vil investere mer i TV

Sist oppdatert:
Alf Hildrum og A-pressen drar til Danmark for å se nærmere på dansk TV2. Samtidig beholder mediehuset sitt grep om norsk TV 2.

- Vi vil videreføre vårt aktive eierskap i TV 2 og se på flere investeringsmuligheter innen TV-sektoren.

Det sa konsernsjef Alf Hildrum under dagens presseorientering i forbindelse med finske Sanomas salg av aksjepost i A-pressen og Fritt Ord, Telenor og LOs oppkjøp av aksjeposten på drøyt 29 prosent.

Eier-rokkeringene fører imidlertid ikke til noen umiddelbare strategiendringer fra A-pressens side. Konsernet eier blant annet 33,3 prosent i TV 2 og er lysten til å gå videre på andre områder innen TV.

- Vi vil med stor kraft videreføre vårt engasjement i TV 2, s konsernsjefen.

På spørsmål fra Propaganda hva andre investeringsmuligheter innen TV innebærer, svarte Hildrum at selskapet er interessert i TV2 Danmark.

Nylig bestemte det danske Folketinget at dansk TV2 skal privatiseres.

Dermed er beilerne på banen, blant dem A-pressen. Men dóg ikke alene.

- Vi vurderer om det går an å få en posisjon i forhold til dansk TV2. Men vi vil, i likhet med alle andre interessenter, ikke gjøre dette alene, sa han under fredagens pressekonferanse.

Han ville imidlertid ikke gå inn på hvem som var aktuelle partnere i en allianse. Blant andre Orkla-eide Berlingske Officin har vært nevnt som kandidat. Det virker uansett naturlig at A-pressen velger en dansk storaktør som allliert.

- La meg si det sånn: vi stenger ingen dører, sa Hildrum under pressemøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere