*Nettavisen* Nyheter.

A-pressen vil investere mer i TV

Alf Hildrum og A-pressen drar til Danmark for å se nærmere på dansk TV2. Samtidig beholder mediehuset sitt grep om norsk TV 2.

20.06.08 11:07

- Vi vil videreføre vårt aktive eierskap i TV 2 og se på flere investeringsmuligheter innen TV-sektoren.

Det sa konsernsjef Alf Hildrum under dagens presseorientering i forbindelse med finske Sanomas salg av aksjepost i A-pressen og Fritt Ord, Telenor og LOs oppkjøp av aksjeposten på drøyt 29 prosent.

Eier-rokkeringene fører imidlertid ikke til noen umiddelbare strategiendringer fra A-pressens side. Konsernet eier blant annet 33,3 prosent i TV 2 og er lysten til å gå videre på andre områder innen TV.

- Vi vil med stor kraft videreføre vårt engasjement i TV 2, s konsernsjefen.

På spørsmål fra Propaganda hva andre investeringsmuligheter innen TV innebærer, svarte Hildrum at selskapet er interessert i TV2 Danmark.

Nylig bestemte det danske Folketinget at dansk TV2 skal privatiseres.

Dermed er beilerne på banen, blant dem A-pressen. Men dóg ikke alene.

- Vi vurderer om det går an å få en posisjon i forhold til dansk TV2. Men vi vil, i likhet med alle andre interessenter, ikke gjøre dette alene, sa han under fredagens pressekonferanse.

Han ville imidlertid ikke gå inn på hvem som var aktuelle partnere i en allianse. Blant andre Orkla-eide Berlingske Officin har vært nevnt som kandidat. Det virker uansett naturlig at A-pressen velger en dansk storaktør som allliert.

- La meg si det sånn: vi stenger ingen dører, sa Hildrum under pressemøtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.