RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Å snakke om følelser

Mange føler seg sårbare når de snakker om følelser, sier Sissel Gran, som møter Bjørn Gunnar og Halvard.
Mange føler seg sårbare når de snakker om følelser, sier Sissel Gran, som møter Bjørn Gunnar og Halvard.
Sist oppdatert:
Hallvard (33) og Bjørn Gunnar (35) har vært sammen i tolv år og har et nært forhold. Men da de mistet sine mødre, oppdaget de hvor vanskelig det var å snakke om følelser.

- Vi har opplevd triste ting i de senere årene, og det gikk plutselig opp for oss at vi hadde veldig vanskelig for å snakke om dette, sier Halvard Lie og Bjørn Gunnar Olaisen Lie.

Tre dødsfall på tre år

Halvard mistet sin mor, mens Bjørn Gunnar mistet begge sine foreldre. De tre dødsfallene skjedde i løpet av tre år.

- Vi snakker mye med hverandre og synes vi har et nært forhold, men vi klarer ikke å snakke om de vanskelige tingene, sier Bjørn Gunnar.

- Det har vel alltid vært slik at vi har snakket lite om følelser, men det ble forsterket - eller vi oppdaget det først - da mødrene våre falt bort, legger Halvard til.

Spør hverandre

I torsdagens program får de råd og utfordringer av familieterapeut Sissel Gran. Som generelle råd til par som sliter med å snakke sammen, sier hun følegnde:

- Å snakke om følelser handler om å starte med å utforske hverandre og spørre hvordan den andre har det. Og når partneren svarer ærlig og oppriktig, er det veldig viktig å møte vedkommende. Trygghet og respekt for hverandre er viktig når man skal snakke om følelsene sine, sier Gran.

På TV 2 torsdag 18. november 2004 kl. 22.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere