Gå til sidens hovedinnhold

– Å vinne Miss Universe vil gi meg en større stemme

Heidi Enany (20) drømmer om å representere Norge under den internasjonale Miss Universe finalen i Moskva til høsten.

SENTRUM: - Norge har ikke vunnet en Miss Universe tittel siden Mona Grudt stakk av med seieren i 1990, så nå er det på tide, sier norsk finalist Heidi Enany.

Hun håper å ikke bare representere Norge, men vise verden at Norge nå består av mer enn bare blonde jenter med blå øyne. Selv er hun født i Norge, men er halvt egyptisk, noe hennes eksotiske utseende vitner om.

Barnedrøm i oppfyllelse

- Så klart er jeg stolt av bakgrunnen min, og det hadde vært fantastisk å kunne vise det som representant for Norge i en eventuell finale, sier Enany.

Etter omfattende castinger og flere runder med prøvelser er hun nå blitt en av finalistene til den norske finalen av Miss Universe som skal holdes på Fornebu 29. september.

- Jeg gleder meg utrolig mye til finalen, men det er mye som gjenstår før den tid. Dette er en barnedrøm som har gått i oppfyllelse, sier Enany.

LES OGSÅ: Vakrest i landet

Ikke "dumme bimboer"

Samtidig understreker hun at det kreves mye for å være med på en slik konkurranse, og hun ønsker i tillegg at folk skal skjønne at jentene som er med ikke er "dumme bimboer" slik hun har inntrykk av at mange tror.

- Vi er smarte jenter med utdannelse og høye ambisjoner. Det kreves ufattelig mye mer enn å se bra ut på bilder for å komme høyt opp i Miss Universe, forklarer hun.

Allikevel er det enkelt absolutt som kreves for å bli med. Jentene må være mellom 18 og 27, og de som deltar kan ikke være, eller ha vært gift. Man kan ikke ha barn. Høydekravet er mellom 168 og 182 cm.

LES OGSÅ: Nettsted legger ut private nakenbilder av norske jenter

Leter etter full pakke

Det er heller ikke utvelgelser av finalister på samme måte som for eksempel Frøken Norge, i Miss Universe går jentene på casting og blir valgt ut av et panel bestående av instruktører på de ulike kursene jentene må igjennom, samt noen inviterte dommere.

- Vi må forberede oss utrolig nøye, fordi de leter etter en jente som har full pakke, sier Enany.

Blant annet å vise at man er samfunnsengasjert er en viktig del av utvelgelsen, og Heidi har allerede valgt sin fanesak.

- Jeg er veldig opptatt av å bekjempe vold mot barn, så jeg er nå i en prosess hvor jeg leter etter en organisasjon som passer for meg, sier hun.

Nå er målet å vinne i Norge for å komme videre til den internasjonale finalen i Moskva 9. november. Med 180 land som deltar og nesten 1 milliard TV-seere hadde det vært en opplevelse for livet.

- Med en slik tittel hadde jeg fått en mye større stemme i samfunnet, og jeg ville vært med på å gjøre en forskjell. Det hadde vært fantastisk, avslutter Enany.

LES OGSÅ:

Vakker, vakrere, vakrest

Modelltalent blant de store

– Ville bli Barbie