RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

A-Viral trenger penger - igjen

Sist oppdatert:
Unoterte A-Viral må igjen sende rundt hatten til aksjonæren, etter en ny nedskrivning av aksjekapitalen
A-Viral planlegger en emisjon på 4 til 6 millioner kroner, fremgår det av informasjon sendt til aksjonærene i det hardt prøvede biotech-selskapet.

Emisjonskursen er 10 øre. Aksjen er sist omsatt på 12 øre, ifølge Fondsmeglerforbundets informasjonssystem. I 2000 var aksjen over 10 kroner, og så sent som i fjor vår var den over 3 kroner, før en planlagt børsintroduksjon ble lagt på is.

Emisjonen verdsetter selskapet til snaut 11 millioner aksjer, basert på dagens antall utestående aksjer.

Samtidig med at det planlegges emisjon, foreslås det også å nedskrive aksjens pålydende fra 5 til 1 øre.

A-Viral har gjennom tre emisjoner hentet inn 8 millioner kroner hittil i år, til kurs 10 øre. Disse emisjonene har totalt vannet ut aksjonærer som ikke valgte å bli med videre.

Selskapet har arbeidet med å utvikle medisinen AV-1101 mot HIV, og etterhvert også som en anti-inflammatorisk medisin mot sykdommer som leddgikt.

Testene når det gjelder HIV har ikke gitt de resultatene man håpet på, men selskapet mener fortsatt medikamentet kan ha nyttige bruksområder, for eksempel mot leddgikt.

Samtidig meldes det at selskapets to største aksjonærer, Bjørn Ivar Danielsen og Jørgen Karlsen, overtar som henholdsvis adm. direktør og forskningssjef, etter at selskapet Cardinal Science & Finance har vært innleid for å lede A-Viral.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere