*Nettavisen* Nyheter.

Aabrekk har laget klart

FRANZ HORR STADION (vif.no): Harald Aabrekk bestemte seg torsdag morgen for hvilket lag han stiller med i den vanskelige bortekampen i UEFA-cupens 1.runde mot Austria Wien. Han veit at Austria Wien har gode spisser. Se VIF-laget her.

20.09.07 20:19

Vålerengas lag mot Austria Wien: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 20 Jørgen Horn, 16 Dan V. Thomassen, 3 Allan K. Jepsen - 6 Freddy dos Santos, 19 Christian Grindheim, 22 Ronny Johnsen, 8 Sebastian Mila, 7 Daniel Fredheim Holm - 11 Morten Berre

- Ambisjonen er klar. Vi skal til gruppespillet i UEFA-cupen, sier Aabrekk.

Akkurat den siste kvelden før kampen på Franz Horr Stadion i Wien er han usikker på et par valg. Svarene har han tenkt gi torsdag formiddag. Et av valgene er hvor han skal bruke Ronny Johnsen. Alternativene er stopper eller midtbane.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spilleklar
Veteranen er spilleklar og trente sammen med resten av troppen på matchbanen i går. Johnsen har ikke vært på banen for VIF siden han spilte første omgang mot Ekranas 30.august.

Fakta forteller at VIF har levert gode matcher med Johnsen i begge rollene. Stopperparet Wæhler/Johnsen er splittet allerede sålenge Wæhler er skadet. Mot Sandefjord klarte duoen Thomassen/Horn oppgavene godt. Det er mulig Aabrekk velger å fortsette med disse to og benytte Johnsen på midtbanen sammen med i alle fall Christian Grindheim som presterte godt i siste Tippeligakamp.

Intim gammel bane

Forholdene her i Wien er meget gode. En flott og intim bane møtte laget til treningen onsdag kveld i flomlys.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er ventet 5.800 tilskuere til kampen. Årsaken til de lave tilskuertallet er kravet til sitteplasser. Banen har ikke flere, derfor bli svingtribunene avstengt.

Austria Wien har fortalt at de gleder seg til møtet med Vålerenga og norske spillere har stor anerkjennelse i Østerrike. Bare i denne klubben har jo profilerte spillere som Thorstein Helstad, Sigurd Rushfeldt og Raymond Kvisvik spilt. Populære spillere i Wien alle tre.

Gode spisser

- Vi hadde spioner på den siste kampen til Austria. Rapportene sier at de spilte godt og virket til å være god form tross et bortetap, sier Aabrekk.

Han sitter på informasjon som sier at spissene Acimovic og Kuljic i denne klubben er hakket bedre enn de Vålerenga til daglig møter i Tippeligaen.
Det kan bli utslagsgivende i valget av Ronny Johnsens rolle, som peker i retning av at den mest rutinerte stopperen i VIF trekkes ned i forsvaret sammen med Dan Thomassen.

Klart er det at det blir islandsk i mål. For Arni Gautur Arason starter i mål. Vålerenga spiller denne kampen med fire utenlandske spillere fra start. Foruten Arason, er det de to danskene Dan Thomassen og Allan Jepsen i forsvar, samt polske Sebastian Mila på midtbanen. Mila benyttet onsdag anledningen til å hilse på flere av sine tidligere lagkamerater i Autria Wien, torsdag skal han være med å sende Vålerenga til gruppespillet i UEFA-cupen.

-Skal videre
Ei lett og leken treningsøkt med spill ble gjennomført i rundt 14 varmegrader ved 19-tida onsdag kveld. Det er ventet noen grader kjøligere i dag. Men været skal bli godt og det ligger an til en flott og spennende ballkveld i Wien.

- Målet er å slå ut denne laget over to kamper, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

Han mener han nå rår over et mannskap som skal være godt nok til det.

- Vi er i alle fall ekstra inspirert etter det vi så Rosenborg prestere mot Chelsea på Stamford Bridge tirsdag, sier Aalbu, og håper Vålerenga han prestere noe liknende torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.


Klikk på bildet for å forstørre.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.