*Nettavisen* Nyheter.

Aalbu imponert av Moa

VALLHALL (vif.no): Jarl André Storbæk scoret Vålerengas siste utligningsmål i 2-2 kampen mot Lyn, og så på kampen som en god gjennomkjøring halvannen måned før seriestart. Sportsdirektør Aalbu lar seg imponere av Moa.

16.02.08 19:21

Det var etter 88 minutter at Storbæk satt fart framover og avsluttet et pent Vålerenga-angrep.

- Det var først en kontring i mot hvor jeg var nede og hentet ballen. Jeg slo en pasning opp og fikk være med og avslutta angrepet. Det var et greit mål å få på slutten det, sier Storbæk til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Andersen/Digitalsport (Arkivfoto)

Lyn var som så ofte før veldig effektive mot Vålerenga, og viste seg som gode på kontringer. Med andre ord lite nytt under solen.

- De ligger lavt og kontrer på oss, og det er for så vidt greit det. Men, jeg synes vi slipper inn for enkle mål, sånn som når de får dra en mann før det blir helt åpent og de får avsluttet. Det er slurvete av oss, og det er jeg sikker på vi skal luke bort når serien starter.

- Alt i alt var det en grei gjennomkjøring i dag. Vi skaper mye sjanser, scorer to mål og ser igjen litt av det vi har trent på. Samtidig mangler det litt, men det tror jeg blir bedre når vi slipper opp litt i treninga. I dag mangler vi det siste lille, som fart i beina, på skudd og i pasninger. Det skal vi rette på, avslutter Storbæk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aalbu imponert av Moa
Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er mye enig i hva Storbæk sier, men lar seg også imponere av Mohammed Abdellaoue, en av Vålerengas nye spillere denne sesongen.

- Vi har på ingen måte glemt Moa som en forsterkning. Vi signerte han i fjor sommer, men han kom hit etter sesongen. Skeid ville ikke slippe han på sommeren, når vi ville kjøpe han ut. Han er en billig investering i forhold til kvaliteten vi har fått, og det ser ut som han har tatt nivået veldig bra, skryter Aalbu.

- Han gjør mye bra i dag. Han har bra balanse og kommer til flere avslutninger. Han burde kanskje hatt et mål i dag, men jeg tror han bare må finsikte litt, så er jeg sikker på de måla kommer. Han har overrasket oss litt, og det er utrolig morsomt å se at han gjør det han gjør utpå der.

Aalbu så også at Vålerenga har litt å jobbe med, men føler seg beroliget med at det er halvannen måned til seriestart.

- Vi gjør mye bra innimellom i dag, og jeg ser at vi gjenskaper mye av det vi trener på. Men så skjer litt av det vi pleier å se mot Lyn. Vi styrer også kontrer de ut av ingenting og scorer mål.

- Det må jo snu snart, og kanskje det er et omen at vi ikke slår de på vinteren, slik at vi kan ta tre poeng når serien starter. Når det er sagt er det viktigste for oss at vi ser ting vi trener på. Vi ser at vi får flere oppspillspunkter og vi varierer godt i angrepsspillet. Det er noe å luke bort, men det er fortsatt bare februar og vi har god tid til å rette på de tingene, avslutter Aalbu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag