Gå til sidens hovedinnhold

Aarebrot mener Tajik-fokus er rasistisk

Oslo (NTB): Valgforsker Frank Aarebrot kaller medienes søkelys på politisk rådgiver Hadia Tajik i Justisdepartementet rasistisk. Hvis statssekretæren og rådgiveren i Justisdepartementet begge hadde vært etnisk norske, ville mediene gått på statssekretæren, mener han.

- Noe av det mest interessante ved hijab-saken er hvordan mediene fotfølger Hadia Tajik, sier professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, til Aftenposten.no.

Han understreker at det er viktig å følge hierarkiet i departementet, og der er statssekretær Astri Aas-Hansen overordnet den politiske rådgiveren Tajik. Samtidig tror han at årsaken til at mediene har konsentrert seg om Tajik er at hun har hatt en høy medieprofil.

- Jeg tror ikke journalistene har rasistiske intensjoner, men resultatet blir likevel rasistisk, sier han.

- Dersom både statssekretær og politisk rådgiver hadde vært etnisk norske, ville mediene fokusert på statssekretæren, mener han.

Den profilerte professoren stiller seg tvilende til at Storberget kan være tjent med en statssekretær som går bak ryggen hans, og tror at Aas-Hansen kan få sparken. (©NTB)

Reklame

Ekspertene tror på rentehopp – slik beholder du lav boligrente