RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aarebrot spent på Borten-reprise

Oslo (NTB): Hovedresultatet virker uspennende, sier valgforsker Frank Aarebrot. Han er mest spent på om stortingsvalget gir et flertall for de gamle Borten-partiene.

- Det blir spennende å se hvor mange mandater Høyre, KrF, Venstre og Senterpartiet får til sammen. På målingene er de gamle Borten-partiene oppe i 81 mandater. Det betyr at et flertall er innen rekkevidde, sier Aarebrot til NTB.

Han spår lange forhandlinger om en borgerlig regjeringskonstellasjon etter et stortingsvalg som de fleste tror ender med et skifte.

- Det virker ikke som om de borgerlige har planen klar, for da ville de vel ha lagt den fram. Erna Solberg står høyst sannsynlig overfor en rekke ulike alternativer dersom det ikke lykkes å forene alle de fire opposisjonspartiene i regjering, sier han.

Ifølge Aarebrot vil Venstre og KrF ha svært gode forhandlingskort på hånden dersom det gamle sentrum i norsk politikk kan gjenoppstå i en flertallskonstellasjon med Høyre. Et regjeringssamarbeid med Sp vil kunne være mer spiselig for de to partiene enn et med Frp, anfører han.

- En annen mulighet, som Erna Solberg stadig underspiller, er en ren Høyre-regjering. En slik regjering vil kunne innfri endringsforventningene til velgerne, som Willoch gjorde i sine to første år som statsminister. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere