RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aaser får 1 milliard i gevist på Elcon-salget

Sist oppdatert:
DnB Nor og Svein Aaser har nå solgt unna datterselskapet Elcon Finans. Salget representerer den spanske banken Santanders første inntreden i det skandinaviske markedet
DnB NOR Bank ASA har inngått en avtale med Santander Consumer Finance, som er et datterselskap av det ledende spanske bankkonsernet Grupo Santander, om salg av Elcon Finans AS. DnB NOR vil motta et vederlag på totalt 3.600 millioner kroner, som inkluderer resultatet i Elcon i 2004 frem til transaksjonen er gjennomført.

DnB NOR Bank ASA har inngått en avtale med Santander Consumer Finance, som er et datterselskap av det ledende spanske bankkonsernet Grupo Santander, om salg av Elcon Finans AS.

Salgsgevinsten på rundt 1.000 millioner kroner vil dekke restruktureringsutgiftene for første kvartal i forbindelse med fusjonen, heter det i en melding fra DnB Nor.

JPMorgan og DnB NOR Markets var rådgivere for DnB Nor, mens Santander hadde Alfred Berg ABN Amro som rådgiver.

Inntreden i det norske markedet

Dette kjøpet representerer Santanders inntreden i det skandinaviske markedet, skriver bankens rådgiver Alfred Berg i en melding.

Alfred Berg skriver videre transaksjonen forventes å skje i to trinn; først gjennom kjøp av 100 prosent av Elcon Finans AS fra DnB NOR for 3,44 milliarder kroner, og et påfølgende salg av Elcons leasing og factoring virksomheter.

Det er videre ført langt fremskredne forhandlinger med Societe Generale om et påfølgende salg av Elcons leasing og factoring virksomhet for ca. 1,38 milliarder kroner, opplyses det.

Nettopris for Santander for bilfinansieringsvirksomheten er således beregnet til 240 millioner euro.

- Med dette oppkjøpet blir Santander en betydelig aktør i det Skandinaviske markedet og markedsleder innen bilfinansiering i Norge, samtidig som selskapet posisjonerer seg i Sverige. Dermed utvides forbrukerfinansieringsvirksomheten til Santander Consumer Finance til 10 europeiske land og total forvaltet kapital til ca. 22 milliarder euro, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere