RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aaser innrømmer press fra Nor-aksjonærene

Sist oppdatert:
DnB-sjef Svein Aaser innrømmer at fusjonen med Gjensidige Nor var i ferd med å gå i vasken før han hevet budet. DnB-sjefen reklamerer nå med bedre synergieffekter av fusjonen enn tidligere antatt
Tirsdag morgen holdt DnB og Gjensidige Nor en telefonkonferanse. Bakgrunnen er det økte kontantbudet fra DnB til Gjensidige Nor-aksjonærene. DnB-sjef Aaser sier nå at hele fusjonen var i ferd med å gå i vasken før budet ble hevet.

- Det var en reell risiko for at fusjonen ikke ville gå igjennom, sa Aaser.

Økte synergieffekter

Aaser sier videre at Gjensidige Nor og DnB har gått nærmere inn på synergieffektene ved en fusjon de siste ukene. Konklusjonen til partene er at de tidligere kommuniserte synergieffektene er trolig bedre enn lagt til grunn for fusjonen.

- En nærmere gjennomgang viser at 1,4 milliarder i synergier er nøkternt, sa Aaser på telefonkonferansen.

Aaser sier videre at det særlig er de negative inntektssynergien som er for høye i de opprinnelige anslagene. Fusjonspartnerne har lagt til grunn at 400 millioner kroner i inntekter vil falle bort som en følge av fusjonen.

- Vi kan ha tatt i for mye i de negative inntektssynergiene med 100 til 200 millioner kroner, sier Aaser.

Aaser sier videre at synergieffektene kan få full effekt før enn det tidligere forventede tidsrommet på tre år.

Har fått forespørsler fra andre

På spørsmål fra iMarkedet svarer Gjensidige Nor-sjef Olav Hytta på interessen fra andre mulige bydere på selskapet.

- Det har vært interesse fra andre, men ikke noe bud, sier Hytta, som ikke ønsker å utdype noe om hvem eller hvordan budene artet seg.

DnB-sjef Aaser sier videre at han ikke tror at Konkurransetilsynet vil bruke seks måneder på å gå igjennom konsekvensene av fusjonsavtalen. Aaser håper at avtalen mellom Gjensidige Nor og DnB er i boks i tredje kvartal.

Utbyttepolitikken til DnB skal forøvrig beholdes fremover.

DnB-sjefen sier også at det gjenstår å se om staten blir med i den planlagte emisjonen for å opprettholde en 34 prosents eierandel i nye DnB Nor. Alternativet for staten er å kjøpe DnB-aksjer fritt omsettelig i aksjemarkedet.

- Stortinget har dessverre, nei stryk det, vedtatt en eierandel på 34 prosent, sier Aaser om situasjonen rundt statens eierandel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere