RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aaser leverte bedre enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
DnB Nor og Svein Aaser leverte resultater i tredje kvartal som var bedre enn markedets forventninger
(Oppdatert versjon)

DnB Nor fikk et driftsresultat før skatt på 2.498 millioner kroner i tredje kvartal, noe som var en oppgang på 38 prosent fra samme periode i fjor. Ifølge TDN Finans hadde analytikerne i snitt ventet at driftsresultatet ville havne på 2.247 millioner kroner i kvartalet.

Nettorenteinntektene til Aaser & Co i tredje kvartal var på 3.308 millioner kroner, mens analytikerne i snitt ventet 3.293 millioner kroner.

I meldingen fra DnB Nor heter det at endringen i tap på utlån var positiv med 121 millioner kroner i tredje kvartal, mens det tapene i samme kvartal i fjor var på 309 millioner kroner.

Nettooverskuddet i tredje kvartal var på solide 1.823 millioner kroner, mot 1.333 millioner kroner i fjor. Det ga et resultat pr. aksje på 1,49 kroner, mot 1,14 kroner i fjor.

Bankgiganten måtte notere seg netto tilbakeføring av tap på utlån og garantier for 121 millioner kroner i tredjekvartal, mot et tap på 356 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Det var på forhånd ventet tap på 122 millioner kroner.

Konsernsjef Svein Aaser mener at selskapet holder stø kurs, og at resultatene utvikler seg tilfredsstillende.

Så langt, mener Aaser, har DnB NOR greid å ta ut 426 millioner kroner i synergigevinster etter fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR.

- Aktiviteten i markedet er opprettholdt på et høyt nivå. Vi har gitt betydelige fullmakter til lokale og regionale kundeansvarlige, noe som gjør DnB NOR til en sterk lokalbank for bedriftskunder over hele landet, sier Aaser i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere