RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aasland ga en halv million uten utlysning

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Tidligere SV-leder var misfornøyd med utviklingen i Likestillingssenteret. Da stilte Tora Aasland opp med penger til ny organisasjon.

Uten å ha sendt inn søknad, fikk Stiftelsen Kvinneuniversitetet Norden 500.000 kroner fra Barne-, likestillings- og diskrimineringsforbundet, ifølge et tildelingsbrev VG har fått tilgang til.

Ifølge avisen var tidligere SV-leder Berit Ås misfornøyd med den politiske utviklingen i Likestillingssentert som hun selv grunnla.

På grunn av dette gikk hun høsten 2010 til statsråd Tora Aasland (SV) i kunnskapsdepartementet for å diskutere finansiering. Aasland var på det tidspunktet settestasråd for Lysbakken, som var ute i pappaperm.

Pengene ble lovet bort den samme høsten, men pengene ble likevel ikke utbetalt før 15. april i fjor, da Lysbakken var tilbake fra pappaperm. Begge vurderte seg selv som habile i tildelingen av penger til sin tidligere partikollega.

Verken Tora Aasland eller Audun Lysbakken har så langt ikke kommentert VGs avsløring, men ekspidisjonssjef i Kunnaskapsdepartementet sa til NRK i dag at bevilgningen er i strid med regelverket, fordi den burde vært utlyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere