RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aasrud: - Slike trusler er fullstendig uakseptabelt

Oslo (NTB): Statsråd Rigmor Aasrud besøkte Det Mosaiske Trossamfund i Oslo mandag for å gi uttrykk for sympati og støtte til jødene i kjølvannet av trusselsaken.

- Det er viktig at vi fra regjeringens side setter søkelyset på det som skjer. Det viktigste vi kan gjøre er å ta tydelig avstand når den type ytringer kommer, sier Aasrud.

Hun siktet til utsagnene fra Ubaydullah Hussain, som har stått fram som en talsmann for islamistgruppen Profetens Ummah. 27-åringen ble lørdag varetektsfengslet i to uker i trusselsaken.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Aasrud har det øverste ansvaret for jødene som én av fem minoriteter i Norge, mens kulturministeren har ansvar for jødene som trossamfunn.

Aasrud møtte representanter fra Det Mosaiske Trossamfund til et timeslangt dialogmøte mandag ettermiddag. Hun ønsket å få høre hvordan situasjonen oppleves for jødene, og nærmere om hvilke sikringstiltak de ønsker.

Trossamfunnet har lenge gått inn for å stenge gaten utenfor synagogen for biltrafikk. I dag er det satt opp betongblokker for å hindre biler å kjøre helt inntil bygningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere