Gå til sidens hovedinnhold

Aasrud har full tillit til Killengreen

Oslo (NTB): Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må tåle hard kritikk for måten hun i elleve år ledet norsk politi på, men får full tillit fra sin nåværende sjef, fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Killengreen forlot stillingen som politidirektør i februar i fjor. Politiet får hard kritikk i 22. juli-kommisjonens rapport. Det kostet etterfølgeren som politidirektør, Øystein Mæland jobben.

Flere hevder at hovedansvaret for problemene i politiet lå hos Killengreen, som i dag er departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Leder i justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), er blant dem som stiller spørsmål ved om Killengreen er kvalifisert til sin nåværende stilling, skriver VG.

Det samme gjør redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund, Ole Martin Mortvedt, som hevder at hun skapte en fryktkultur under sin tid som politidirektør.

- Det er hennes styringsform som nå står til kritikk. Hun bør forstå selv at hun bør gå. I ren anstendighet, sier Mortvedt. (©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter