*Nettavisen* Nyheter.

Aasrud overrasket over at det ble streik

Oslo (NTB): Administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er overrasket over at arbeidstakerorganisasjonene ikke takket ja til tilbudet fra staten.

24.05.12 06:57

Nå har regjeringen fått en storstreik i fanget. Fra før har de rasende bønder på nakken. Aasrud innrømmer at situasjonen er krevende.

- Vi ønsker oss aldri streik, sier Ap-statsråden som leder departementet som er forhandlingsmotpart i lønnsoppgjøret for de statsansatte.

- Jeg er veldig overrasket over utfallet. Jeg mener vi la fram et godt og anstendig tilbud som ville ha gitt betydelig reallønnsvekst for alle i offentlig sektor, sier hun og kommer med følgende eksempel:

- En kvinnelig førstekonsulent i staten ville med vårt tilbud ha fått et lønnstillegg på inntil 20.000 kroner, sier Aasrud.

Hun er ikke enig med arbeidstakerne i at tilbudet lå under rammen fra frontfaget. Tilbudet det ble streik på lå like under 4 prosent.

- I revidert nasjonalbudsjett har vi sett på de oppgjørene som er avsluttet og anslått en lønnsvekst på 3,75 prosent. Men vi registrerer at det er svært høye krav i offentlig sektor nå, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.