RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aban flytter Sinvest-aksjer

Sist oppdatert:
Det indiske oljeservicekonsernet har nå flyttet deler av sine posisjoner i riggselskapet Sinvest.
Det har skjedd gjennom at de omstridte Total Swap-avtalene Aban hadde gjennom sine datterselskaper Aban Singapore og Aban7 Pte. Ltd. har blitt terminert.

Aksjene som var eid på vegne av Aban av FIrst Securities og ICICI Bank UK ltd. har deretter blitt solgt av partene til et nytt datterselskap Aban International Norway AS. Aksjepostene på henholdsvis 2.380.952 og 2.729.629 Sinvest-aksjer har blitt solgt til Aban International Norway As på kurs 133,50 kroner, som er identisk med sluttkursen på Oslo Børs tirsdag.

Transaksjonen gir Aban Norway kontroll på 10.01159 prosent i Sinvest og Aban inkludert datterselskapet kontroll på 50.011589 prosent av riggselskapet.

Det var i september og oktober i fjor at Aban inngikk Total Swap-avtalene med ICICI og First for å hindre et konkurrerende bud på Sinvest. Oslo Børs konkluderte senere med at kontraktene utløst budplikt for Aban.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere