RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ABB opprettholder guiding

Sist oppdatert:
Industrikonsernet ABB holder i forbindelse med dagens andre kvartalstall guidingen for 2003 og fremover uendret. Målet om salg av olje- og gassdivisjonen i år opprettholdes
Den svensksveitsiske industrigruppen fikk et underskudd i andre kvartal på 55 millioner dollar, etter en omsetning på 5,1 milliarder, en økning på 12 prosent av fra samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 171 millioner dollar, en økning på hele 14 prosent.

Det er ifølge estimater innhentet av Reuters ventet en omsetning på 5 milliarder og et driftsresultat på 120 millioner dollar, samt et lite overskudd.

ABB hadde ved utgangen av andre kvartal en gjeld på 8,3 milliarder dollar, og jobber videre med salg av virksomheter. I en børsmelding opplyser ABB at de opprettholder målet om salg av olje- og gassdivisjonen innen utgangen av året. Aker Kværner har tidligere gjort det klart at de ikke er interessert i et kjøp.

ABB gjentar i dagens rapport målet om en underliggende salgsvekst på 4 prosent for perioden 2002-2005, og en driftsmargin på 4 prosent i 2003. I tillegg ble målet om å kutte gjelden til 6,5 milliarder gjentatt i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere