RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ABB på rett vei

Sist oppdatert:
Det store industrikonsernet ABB fortsetter å slite med underskudd, men kjernevirksomheten klarte så vidt et overskudd i tredje kvartal. Konsernet jobber nå med en storemisjon
Sveitsiske ABB fikk et driftsresultat på 262 millioner dollar i tredje kvartal, mot et underskudd i samme periode i fjor på 86 millioner. I tallet inngår 69 millioner dollar i restruktureringskostnader og en salgsgevinst på 142 millioner dollar.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det ventet et driftsoverskudd på 213 millioner dollar, etter restruktureringskostnader på 88 millioner, og en gevinst på 100 millioner dollar.

Nettoresultatet endte på minus 279 millioner dollar, mens nettoresultatet fra kjernevirksomheten endte på 64 millioner dollar.

Omsetningen økte fra 4.491 millioner i samme periode i fjor til 4.798 millioner i årets tredje kvartal.

Ordreboken var på 4.413 millioner dollar ved utgangen av kvartalet.

Ifølge kvartalsrapporten ønsker ABB å hente 2,5 milliarder dollar gjennom en emisjon for å styrke konsernets gjeldstyngede balanse. ABB har vært i krise side i fjor etter flere år med elendige resultater. Konsernet er midt i prosessen med å selge flere virksomhetsområder som en del av omstillingen.

ABB har også fått på plass en ny kreditt på tilsammen 1 milliard dollar som løper i tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere