RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas: - Israels linje fører til enstatsløsning

London (NTB): Den israelske okkupasjonen av Vestbredden kommer til å føre til en enstatsløsning, mener palestinernes president Mahmoud Abbas, som antyder at nye forhandlinger er på trappene.

I intervjuet med den britiske avisen The Guardian forteller presidenten også at han ikke har anelse om hvorfor USA lempet på kravet om fullstendig stans i den israelske byggingen av bosetninger på Vestbredden.

President Barack Obama fremsatte kravet kort tid etter at han ble president, men modererte seg i høst da han bare ba Israel om å vise tilbakeholdenhet.

Israel erobret Vestbredden i seksdagerskrigen i 1967 og har siden okkupert landområdet. Okkupasjonen er flere ganger blitt fordømt av verdenssamfunnet.

Abbas har på sin side stått på kravet om at det ikke vil bli forhandlinger så lenge byggingen fortsetter, men antyder i intervjuet at det kan bli aktuelt med samtaler der USA fungerer som megler.

- Om israelerne aksepterer rammeverket for en tostatsløsning basert på grensene i 1967 og kommer med en plan for å avslutte okkupasjonen med klare tidsfrister, vil vi se framgang, understreker Abbas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere