RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas åpner for israelske styrker i palestinsk stat

Sist oppdatert:
Tel Aviv (NTB-DPA): Palestinernes president Mahmoud Abbas åpner for et israelsk militærnærvær i inntil tre år i en framtidig palestinsk stat.

– La meg gjøre det helt klart: Den som måtte foreslå en overgangsperiode på ti-femten år, kommer aldri til å trekke seg ut, sier Abbas i et intervju med det palestinske nyhetsbyrået Maan.

– Overgangsperioden Israel kan bruke for å trekke seg ut, kan ikke være lengre enn tre år, sier, den palestinske presidenten.

Abbas tar til orde for å la en internasjonal styrke, for eksempel fra NATO, overta ansvaret for sikkerheten langs grensa mellom en palestinsk stat og Jordan i øst.

Israel har kontrollert Jordan-dalen siden de okkuperte området i 1967 og ønsker å beholde en buffersone på ubestemt tid, inntil de er overbevist om at palestinske sikkerhetsstyrker er modne for oppgaven.

Et av stridstemaene i fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne, er spørsmålet om grensekontroll.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israel verken ønsker å annektere eller herske over alle palestinere, men at Israel har egne sikkerhetsbehov å ivareta. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere