*Nettavisen* Nyheter.

Abbas ber FN oppgradere palestinernes status

New York (NTB-AFP-Reuters): Palestinernes leder Mahmoud Abbas ber FN styrke den palestinske FN-delegasjonens status og anerkjenne dem som representanter for en stat.

27.09.12 20:16

Abbas gikk også til et kraftig verbalt angrep på Israels politikk da han torsdag talte til FNs hovedforsamling og sa at tiden er i ferd med å løpe ut for en tostatsløsning.

- Til tross for all kompleksiteten ved den herskende situasjonen, sier vi til verdenssamfunnet at det fortsatt er en sjanse, kanskje den siste, til å redde tostatsløsningen og freden, sa Abbas til FNs hovedforsamling.

Han oppfordret FN til øyeblikkelig å vedta en resolusjon som kan ligge som grunnlag for å komme ut av den fastlåste situasjonen.

Abbas kalte i talen den israelske bosetningspolitikken i de okkuperte områdene folkerettsstridig, katastrofal og rasistisk. Ifølge Abbas truer den israelske politikken med å bli «en ny katastrofe» for det palestinske folket.

- Vi møter nådeløse bølger av angrep mot vårt folk, våre moskeer, kirker og klostre, våre hjem og våre skoler, sa han, og tilføyde at det samme gjaldt palestinernes avlinger og eiendom for øvrig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.