RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas frykter religionskrig i Midtøsten

Brussel (NTB-AFP): Palestinernes president Mahmoud Abbas frykter at de israelske planene om å restaurere jødiske helligdommer på Vestbredden vil utløse religionskrig.

Abbas kom med sterk kritikk av Israels restaureringsplaner under et besøk i den belgiske hovedstaden Brussel tirsdag.

- Denne provokasjonen kan umulig bidra positivt til utviklingen av fredsprosessen, sa den palestinske presidenten etter et møte med EU-parlamentets president Jerzy Buzek.

Det er Rakels grav nær Betlehem og Patriarkenes grav i den spente byen Hebron som israelske myndigheter ønsker å ta bedre vare på. Meningen er å inkludere disse to helligdommene i et større restaureringsprosjekt som omfatter 150 jødiske og sionistiske fortidsminnesmerker.

Graven i Hebron er hellig både for jøder og muslimer og hevdes å være stedet hvor patriarken Abraham hviler.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet under et regjeringsmøte i helgen at de to gravanleggene på den okkuperte Vestbredden skal restaureres. Møtet ble holdt i Tel Hai i Nord-Israel, hvor jødiske og arabiske styrker kjempet mot hverandre på 1920-tallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere