*Nettavisen* Nyheter.

Abbas tar ny Fatah-regjering i ed

Ramallah (NTB-Reuters): President Mahmoud Abbas tar en ny palestinsk Fatah-regjering i ed tirsdag, på tross av planlagte forhandlinger om en samlingsregjering med rivalene i Hamas.

Statsministerposten blir trolig fylt av Salam Fayyad, som ville trekke seg fra samme stilling i mars. Han ble imidlertid sittende på oppfordring fra Abbas.

En rekke fremstående medlemmer av Fatah, som kontrollerer Vestbredden, har kritisert Abbas for ikke å gi dem ministerposter, og i stedet overlate styre og stell til Fayyad.

Utnevnelsen av den nye regjeringen kommer på et tidspunkt da Fatah og Hamas forsøker å bli enige om en samlingsregjering for de palestinske områdene. forhandlingene i februar brøt sammen, men nye samtaler er planlagt i Egypt i mai.

? Dette er et skritt som ikke lover godt for videre forhandlinger. Dette beviser de dårlige intensjonene fra Abbas? side, konstaterer Fawzi Barhoum, talsmann for Hamas.

Fatah-tjenestemenn påpeker på sin side at regjeringen kun er midlertidig, og at den vil bli oppløst om det kommer på plass en avtale med Hamas. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.