RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbott: Ingen begrensning på leting etter MH370

Et Poseidon P-3-fly fra Sør-Korea gjøres klar for ny tokt på leting etter MH370 som forsvant sporløst 8. mars. Bildet er tatt på basen til det australske flyvåpenet RAAF like nord for Perth.
Et Poseidon P-3-fly fra Sør-Korea gjøres klar for ny tokt på leting etter MH370 som forsvant sporløst 8. mars. Bildet er tatt på basen til det australske flyvåpenet RAAF like nord for Perth. Foto: Handout (Reuters)
Australias statsminister Tony Abbott sa mandag at det ikke er satt noen tidsbegrensning på letingen etter det forsvunne malaysiske flyet i Indiahavet.

Totalt var 20 båter og fly med da letingen mandag ble gjenopptatt etter flyet som forsvant for tre uker siden med 239 mennesker om bord, melder NTB.

– Letingen blir trappet opp, ikke trappet ned, sa Abbott etter å ha møtt letemannskapene på flyene i Perth mandag. Han la til at man skylder de pårørende å fortsette letingen for å finne et svar på mysteriet.

Flere familier har vært kritiske til Malaysias håndtering av situasjonen, inkludert statsminister Najib Razaks beslutning om å si at alt tydet på at flyet hadde styrtet i Indiahavet.

Abbott avviste kritikken mot Razak og sier at alle bevisene tyder på at flyet gikk ned i Indiahavet.

En mengde gjenstander er observert i havet der man tror flyet kan ha styrtet, 1.100 kilometer vest for Perth på Australias vestkyst. Men ingen av gjenstandene som hittil er hentet opp fra havet, stammer fra flyet.

Leteområdet er et isolert havområde på størrelse med Norge, og amerikanske marineeksperter sier man ikke kan snevre inn området før det er funnet vrakdeler som antyder klarere hvor styrten skjedde. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere