*Nettavisen* Nyheter.

ABC kjøper seg inn i MyAd

Telenor-eide ABC Startsiden kjøper halvparten av A-pressens MyAd AS.

MyAd AS ble nylig etablert av A-pressens datterselskap Mediehuset Digital AS i 2008 som en satsing på kontekstuell annonsering.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Prinsippet bak MyAd.no er at kundene skal kunne annonsere enkelt på relevante artikler hos velrenommerte redaksjonelle nettsteder, der innholdet er kvalitetssikret.

Fem millioner brukere
MyAd AS har inngått avtaler med 15 medieaktører som vil distribuere annonsene. Nå kjøper ABC Startsiden AS 50 prosent av aksjene i MyAd AS og blir likestilt deleier med Mediehuset Digital AS. MyAd.no vil nå få en distribusjon på godt over 5 millioner bruttobrukere per uke.

- Det er viktig for oss å få inn et så erfarent selskap som ABC Startsiden på eiersiden i MyAd.no. For at MyAd.no skal lykkes er det viktig å ha sterke partnere som har eierskap til tjenesten og som vil løfte selskapet videre. ABC Startsiden og deres nettavis ABC Nyheter vil gi en enorm distribusjon for søkeordannonsene til MyAd.no, samtidig som den erfaringen Startsiden har i nettmarkedet vil gi store bidrag i denne viktige oppstartsfasen, sier administrerende direktør Erland Bakke i Mediehuset Digital AS i en pressemelding.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Går etter Google
Tjenesten skal integreres i løpet av februar og Per Gauslaa, salgs og markedsdirektør i ABC Startsiden, går inn som styreformann i selskapet.

- Vi har stor tro på det kontekstuelle annonsemarkedet i tiden fremover, der annonsemarkedet for øvrig er usikkert. MyAd.no er perfekt posisjonert til å ta markedsandeler i et marked sterkt preget av Google, og ABC Startsiden kan bidra med både erfaring og trafikk for å sikre dette. For Startsiden er det viktig å kunne eie og aktivt styre satsinger hvor vi ser betydelig muligheter i fremtiden. Samtidig kan vi bidra med mye når vi nå utvikler Startsiden betydelig innenfor redaksjonelle tjenester, sier administrerende direktør Espen Udland i ABC Startsiden.

Atle Øi gikk nylig fra Mediehuset Nettavisen til jobben som administrerende direktør for MyAd AS.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag