*Nettavisen* Nyheter.

Abdulhadi al-Khawaja for retten i Bahrain

Manama (NTB-DPA): Den opposisjonelle aktivisten Abdulhadi al-Khawaja er framstilt for en domstol i Bahrain. Etter å ha sultestreiket i mer enn 100 dager skal al-Khawaja nå få sin sak opp til ny behandling.

Den 52 år gamle menneskerettsforkjemperen var tydelig fysisk svekket da han møtte i retten tirsdag. Han er tidligere dømt til livsvarig fengsel for å ha ledet et sjiamuslimsk opprør mot det sunnimuslimske kongehuset i Bahrain i fjor.

- Han framstår som årvåken, men han har gått sterkt ned i vekt, sa en av dem som var til stede i retten ifølge nyhetsbyrået DPA.

Khawaja, som har både bahrainsk og dansk statsborgerskap, hadde da nektet å ta til seg føde siden 8. februar.

Ankedomstolen der han ble framstilt, fikk høre vitneprov både fra Khawaja og fra Abdul-Wahib Hussein, som også soner en livstidsdom for opprør. De forklarte seg om angivelig tortur og annen mishandling i fengselet. Etter rettsmøtet ble den videre behandlingen av saken utsatt til tirsdag i neste uke.

Mens kongehuset og de politiske lederne i Bahrain er sunnier, er rundt to tredeler av befolkningen på snaue 1,25 millioner i landet ved Persiabukta sjiamuslimer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.