RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ABG Sundal Collier økser i Tandberg-estimater

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier kutter kraftig i sine Tandberg-estimatene. Meglerhuset tror på en vekst i kroner på fattige 5 prosent i 2003
I en analyse fra meglerhuset Sundal Collier heter det at de ikke har fått noen guidance for omsetningsutviklingen til Tandberg i 2003. Meglerhusets egne estimater går imidlertid ut på en vekst i kroner for Tandberg i 2003 på fattige 5 prosent i kroner og 20 prosent i dollar.

Dette er milevis under målene til Tandbergs finansdirektør Terje Rogne, som venter en vekst på linje med fjerde kvartal i fjor for hele 2003.

Sundal Colliers omsetningsestimat for 2003 er på 1.930 millioner kroner, noe som er en nedjustering fra meglerhusets tidligere omsetningsestimater på 13 prosent.

Enda kraftigere kutter Sundal Collier-analytikeren Ole André Hagen i estimatene for resultat pr. aksje. Her kuttes det hele 26 prosent i estimatene til 2,70 kroner i 2003.

Meglerhuset mener at utsiktene til Tandberg er svært usikre og at det er fare for en ny resultatjustering fra Tandberg-styret. Hagen påpeker også i sin analyse at Tandberg ennå ikke har kjøpt tilbake egne aksjer, til tross for at ledelsen nylig har fått en tilbakekjøpsfullmakt fra generalforsamlingen.

ABG Sundal Collier opprettholder sin Hold-anbefaling på Tandberg-aksjen, og et kursmål på 35 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere