*Nettavisen* Nyheter.

Abid Raja: - Det er fullstendig skammelig, ynkelig og feigt

- Stå frem med fullt navn, sier Abid Raja om anonyme Trine-hetsere.

09.02.19 16:21

HELSFYR (Nettavisen): Venstres landsstyremøte møtes i helgen, etter mye negativ støy rundt partiet.

Les også: Presset Trine Skei Grande: - De siste dagene har vært vanskelige

- Farsken heller, sa Venstre-leder Trine Skei Grande fra talerstolen.

- Abid Raja, det har vært en tøff uke for Venstre, med mye negativ oppmerksomhet i media. Du har også blitt nevnt som en mulig lederutfordrer til Trine Skei Grande. Hvordan ser du på det?

- Det er veldig hyggelig å bli fremskaffet av våre lokale tillitsvalgte, men det er ingen aktuell problemstilling. Trine er valgt som leder, hun er leder frem til 2020, og jeg kommer til å jobbe tett sammen med Trine frem mot lokalvalget for å løfte partiet fra de dårlige målingene, sier Raja til Nettavisen.

- Vi skal sammen jobbe for å få disse målingene opp, understreker han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er fullstendig skammelig, ynkelig og feigt at folk gang etter gang ikke våger å stå frem med navnet sitt, sier stortingsrepresentant Abid Raja til Nettavisen. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

- Ingen personstrid mellom oss

- Hvordan vil du si samarbeidet er mellom deg og Skei Grande nå?

- Det er ikke til å legge skjul på at det var en turbulent periode før jul, med disse høyttaler-episodene og så videre ... Men Trine har beklaget, og vi har lagt det bak oss, så det er ingen personstrid, slik enkelte medier skriver. Det er ingen aktuell problemstilling nå, avviser han.

- Hun er valgt som leder og jeg kommer til å jobbe tett med henne slik jeg har gjort de siste ti årene. Sammen skal vi vinne valget til høsten.

Les også: Elon Musk er på vei til Oslo

- Fullstendig skammelig, ynkelig og feigt

- Det at anonyme kilder, angivelig sentralt plassert i partiet, står frem og snakker negativt om Venstre-lederen. Hva synes du om det?

- Det er fullstendig skammelig, ynkelig og feigt at folk gang etter gang ikke våger å stå frem med navnet sitt. Så min utfordring er å enten stå frem med det du har på hjertet - eller rett og slett hold munn!

- Hva er det viktigste du kan bidra med for å løfte partiet?

- Nå kommer jeg til å ta en reiserunde rundt i landet, besøke våre lokale folkevalgte i distriktene, jeg ser det er litt misnøye i distriktene, så da er det viktig at vi lytter til de innspillene, sier han.

- Så får vi se om det er behov for å justere kursen.

Rotevatn: - Partilederen sitter trygt

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) er positiv under lørdagens møte:

- Jeg opplever at landsstyremøte har en vilje til å slutte og krangle, sørge for at det ikke stadig blir anonyme kilder som står frem og til å stå sammen mot valget. Og det skulle bare mangle - for det er ikke så lenge til valget, sier Rotevatn til Nettavisen.

- Hva vil du si til anonyme kilder, angivelig sentralt plassert, som har kritisert Skei Grande?

- Det er alltid vanskelig å forholde seg til anonyme kilder for du vet ikke hvem de er. Det kan være hva som helst, høyt og lavt. Men jeg tenker at når man har hatt et så stort medietrykk som denne uken og det tross alt er svært få som vil stå frem og si at vi trenger å skifte partileder, da sitter partilederen rimelig trygt, sier Rotevatn til Nettavisen.

- Og Skei Grande er kjent for å gjøre gode valg for Venstre, og det er ingen grunn til at hun skal bryte den rekken til høsten, legger han til.

- Du nevnes også som hennes utfordrer. Hva vil du si til det?

- Jeg er ingen utfordrer, jeg er sentralstyremedlem og er godt fornøyd med det. Det betyr at jeg også har et ansvar for ledelsen i partiet. Lederen i partiet er Trine, og jeg synes hun gjør en god jobb.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg opplever at landsstyremøte har en vilje til å slutte å krangle, sier statssekretær Sveinung Rotevatn (V) til Nettavisen. Foto: Heidi Schei Lilleås


- Takk for din svarte, rå og barske humor

Venstre-veteran Odd Einar Dørum gikk også i rette med særlig NRK og VGs bruk av anonyme kilder, da han tok ordet i debatten:

- Takk, Alfred Bjørlo! For din svarte, rå og barske humor. Det var det som skulle til for å stoppe denne giften.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alfred Bjørlo er Venstres populære ordfører i Eid. - Jeg er stolt distriktspsykopat, spøker han - som svar på at Skei Grande skal ha kalt ham "psykopat". Foto: Heidi Schei Lilleås

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag