Gå til sidens hovedinnhold

Abid Raja drapstruet: - Klart jeg kjenner på det

Kulturminister Abid Raja innrømmer at han preges av konstante drapstrusler. Likevel nekter han å la det påvirke jobben hans.

Venstre-politikeren forteller til Dagbladet at han utsettes for drapstrusler fra rasistiske miljøer på ytre høyre fløy.

Les også: PST hjelper ungdomspolitikere: – 13-åringer mottar en «mur av hets og dritt»

- Det har vært trusler mot meg fra enkelte islamske miljøer siden jeg ble kulturminister i januar 2020. Det har også vært trusler mot meg fra høyreekstreme miljøer, sier Raja.

Han mener det er viktig for ham som kulturminister å snakke imot både islamister og høyreeksremister. Det spesielt da PST ikke bare beskytter ham, men også rollen som kulturminister i «et åpent og liberalt demokrati som Norge».

Blant truslene han får er det flere som åpenbart ville resultert i fengselsstraff, ifølge Raja selv, som bilder av en pistolmunning og påskrifter om «din død venter». På spørsmål om han blir redd, svarer også kulturministeren ærlig:

- Ja, jeg er jo ikke laget av stein, selv om jeg er én-nitti høy og mørk. Disse truslene er rettet både mot meg som privatperson, og mot de verdiene jeg representerer. Det er klart jeg kjenner på det av og til.

Venstre-nestlederen forteller videre om en hverdag hvor PST følger ham tett hvor enn han går. Enten det er restaurant-måltider med kona eller joggeturer følger livvaktene etter ikke langt unna.

Les også: PST om dagens høyreekstremister: - En potent terrortrussel