Abid Raja ble sykmeldt forrige torsdag, skriver DN.

Venstre-leder Trine Skei Grande skal ha skjelt ut Raja foran andre topp-politikere på telefon fra Madrid 10. november.

Politikerne skulle forberede et møte med KrF, som snuser på å gå inn i regjering.

- Abid undergraver budsjettprosessen

– Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet, skal Skei Grande ha sagt til Henrik Asheim (H), Helge André Njaastad (Frp) og Abid Raja (V).

«Jeg er blitt sykmeldt av legen på Stortinget, og har ingen kommentar mens jeg er sykmeldt,» svarer Raja.

Kattepinen var Siv Jensens Facebook-innlegg om at regjeringspartiene hadde reversert kuttet i støtten til HRS, noe Raja sa var feil.

Les også: Klart rødgrønt flertall – beste måling for Ap siden juni 2017

- Det gikk en kule varmt

Raja skal ifølge DN ha informert sine kolleger om at Skei Grande har gjort ham syk.

Les også: Mohammad dømt til fengsel for trusler mot Raja

Trine Skei Grande sier hun har bedt om unnskyldning:

– Jeg synes det er svært trist at Abid er sykmeldt. Han har gjort en fantastisk god jobb under forhandlingene om statsbudsjettet, og resultatet av den jobben er vi alle stolte av. Det er riktig at det har vært diskusjon om en sak i budsjettet og at det i forbindelse med denne saken gikk en kule varmt og falt ord som ikke burde falt. Det har jeg bedt om unnskyldning for.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Skei Grandes statssekretær, Jan-Christian Kolstø, men uten å lykkes.

- Venstre har ikke mye å gå på

- En slik indre strid i et parti er sjelden heldig, og særlig når det gjelder to av de mest profilerte partitoppene, sier statsviter og valganalytiker Svein Tore Marthinsen til Nettavisen.

Han peker på at Venstre befinner seg i en vanskelig situasjon med sviktende oppslutning på meningsmålingene og som lite støtteparti og regjeringspartner.

- Venstre er et parti som sloss mot sperregrensen. De klarte seg ved siste stortingsvalg mye takket være taktisk stemmegivning. Meningsmålingene tyder ikke på at det har hjulpet Venstre på kort sikt å gå inn i regjeringen, sier Marthinsen videre.

- Venstre har ikke mye å gå på. Partiet har et veldig lite grunnfjell. Med lite velgerkapital er det siste de trenger åpne stridigheter, sier Marthinsen.

Han sier han likevel vil være forsiktig med å spå skadevirkninger av den siste feiden mellom Trine Skei Grande og Abid Q. Raja:

- Vi kjenner ikke konteksten og vet ikke om dette er uttrykk for en indre splid eller en mer situasjonsbetinget hendelse. Dette kan blåse over, og mye vil avhenge av hvordan Grande og Raja selv håndterer dette.