RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abonnenter saksøker Vimpelcom

Sist oppdatert:
Det Moskva-baserte adkvokatfirmaet Yuridicheskaya Konsultatsiya jobber nå med å få med seg abonnenter for å gå til erstatsningssøksmål mot Vimplecom, som de hevder driver uten lisens
Telenor eier en fjerdedel av Vimpel Communications som er Russlands nest største mobilselskap.

Det er den russiske avisen Vedomosti i dag skriver om søksmålet som skal fremmes for russisk domstol i løpet av et par uker. Advokatfirmaet Yuridicheskaya Konsultatsiya har gjennom annonser i Moskvas aviser oppfordret Vimpelcoms abonnenter til å bli med i søksmålet.

De vil kreve erstatning på vegne av kundene for det i hevder er for dårlig service som følge av at Vimpelcom etter deres mening driver uten lisens.

Vimpelcoms GSM-lisens for Moskva-området eies indirekte gjennom det heleide datterselskapet KB Impuls. Vimpelcom er den største operatøren i Moskva med 5,42 millioner kunder.

Ifølge Dow Jones Newswire karakteriserer Vimpelcom søksmålet som en "ren bløff". Talsmann Mikhail Umarov sier til Vedomosti at selskapet ikke har gjort noe ulovlig og at saken ikke har noen fremtid.

- Vi har alltid holdt en lisens for å drive i Moskva via vårt 100-prosent eide datterselskap KB Impuls. Kommunikasjonsministeriet har sjekket dette flere ganger og det var ministeriet som ga lisensen til KB Impuls i første omgang, sier Umarov til avisen.


Ifølge Vedomosti skal advokatfirmaet hatt 60 til 70 henvendelser pr. dag fra kunder som vil delta i søksmålet som tar sikte på å skaffe tilbake pengene kundene har betalt Vimpelcom for sin mobilbruk

Analytikere Dow Jones har snakket med mener at søksmålet kan knyttes til en disputt mellom kommunikasjonsministeriet og Vimpelcom hovedaksjonær Alfa Group med milliardær Mikhail Fridman i spissen.

Det har i lengre tid gått rykter om at ministeriet indirekte eier en større andel i det tredje største mobilselskapet i Russland, Megafon. Alfa kjøpte tidligere i år til store protester 25,1 prosent av Megafon. En del av de andre aksjonærene mener at kjøpet er et brudd på aksjonæravtalen i megafon og har gått til rettssystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere