RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen Solberg Nilsen (Telemarksavisa)

Abraham samler inn til kidnappet bror

Sist oppdatert:
Har fått frist frem til i morgen til å skaffe 33 000 dollar i løsepenger.

For snart tre uker siden ble Abraham Tekles bror kidnappet på grensen mellom Eritrea og Sudan.

Nå har venner av Abraham Thele (27), som har bodd i Kragerø i syv år, engasjert seg i saken.

- Vi jobber med å få startet en kronerulling, i et forsøk på å redde livet til Abrahams bror, sier Anders Berg Clausen til Telemarksavisa .

- Truer med å drepe
Abrahams bror, Hagos Tekle (24), var i militærtjeneste ved grensen mellom Eritrea og Sudan da han ble bortført.

- Kidnapperne har ringt meg flere ganger og sagt at de vil drepe ham dersom jeg ikke betaler løsepenger. Jeg har også fått snakke med min bror, senest i dag, og han forteller at han blir regelmessig banket opp. Han tror ikke at han har lenge igjen å leve, forteller Abraham Tekle.

Han tror at det er beduiner i samarbeid med lokale eritreere som står bak kidnappingen.

- Da kidnapperne ringte meg de første gangene, så snakket de bare arabisk. Senere fikk jeg snakke med noen som snakket mitt språk, forteller Tekle.

Han har fått opplyst at broren har blitt transportert til israelsk side av Sinaihalvøya.

- Alle bidrag hjelper
Ifølge Anders Berg Clausen har Tekle et stort nettverk av venner som nå forsøker å få inn nok penger. Enten gjennom en kronerulling, eller ved at noen kan stille som kausjonister for et banklån.

- Det er en desperat kamp mot klokka. Vi som kjenner Abraham har ingen grunn til å tro at verken han eller broren snakker sant. Det vi trenger i første omgang er å få inn et beløp, eller en garanti om et beløp, som i alle fall gir oss anledning til å starte forhandlinger med kidnapperne, sier Berg Clausen.

- Abraham er i jobb, og vil ha anledning til å betale tilbake. Men akkurat her og nå har han ikke kontantene som trengs, legger Berg Clausen til.

Han opplyser at Lydia Drevland kan kontaktes av dem som vil ha mer informasjon om kronerullingen.

- Fjerner organer
Abraham Tekle frykter at kidnapperne vil operere bort organer fra brorens kropp, dersom ikke kravet om løsepenger innfris.

- De har hele apparatet klart for å kunne utføre slike operasjoner, sier han.

FNs flyktningkommissær, Antonio Guterres, uttalte tidligere i år at det finnes et nettverk av kriminelle som profitterer på å kidnappe eritreere. Han bekreftet også at det finnes eksempler på at eritreiske flyktninger har blitt drept for organene deres.

Eritreisk forening for Kragerø, Gjerstad og Drangedal har tidligere engasjert seg for situasjonen til eritreiske flyktninger i Midt-Østen. Under krigen i Libya i fjor, demonstrerte 30-40 eritreere utenfor rådhuset i Kragerø. Den gang ble eritreiske flyktninger i Libya utsatt for angrep fra opprørerne i landet, som antok at de var afrikanske leiesoldater.

- Lite vi kan gjøre
Abraham Tekle har vært i kontakt med politiet i Kragerø, i et forsøk på å få hjelp derfra.

Politiførstebetjent Jørn Larsen bekrefter at han har vært i kontakt med Tekle.

- Vi sendte en forespørsel til Kripos, med spørsmål om det var noe de kan gjøre i denne saken. Tilbakemeldingen derfra er at det er vanskelig å yte bistand i dette tilfellet, så lenge Tekles bror ikke har noen tilknytning til Norge, sier Larsen.

Kripos foreslår at Tekle henvender seg til den eritreiske ambassaden i Sverige

Les flere saker fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere