*Nettavisen* Nyheter.

Abrahamsen om Monika-saken: - Man tror nesten ikke det er sant

Finn Abrahamsen (til venstre), privatetterforsker Tore Sandberg og Veronica Orderud på SKUP-konferansen i Tønsberg i 2009. Tidligere politimann Abrahamsen, som nå jobber som privatetterforsker, mener det er helt uforståelig at politiledelsen i Bergen ikke har vært åpne for kritiske innspill fra en erfaren etterforsker. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen, mener Monika-saken trolig ville blitt etterforsket som en drapssak i Oslo-politiet.

- I Oslo er det bygget opp en spesialenhet for drapssaker som med stor sannsynlighet ville fanget opp saken som en drapssak fra starten. Når man hører hvordan toppledelsen har grepet inn i saken i Bergen, er det helt ubegripelig, og man tror nesten ikke det er sant, sier Abrahamsen til TV 2.

Politiet i Hordaland har møtt sterk kritikk for å ikke gi politimannen og varsleren Robin Schaefer gehør da han forsøkte å få ledelsen til å gjenoppta etterforskningen av åtte år gamle Monika Sviglinskajas død i 2011. Politiet mente åtteåringen trolig hadde tatt sitt eget liv, og henla saken.

Abrahamsen, som nå jobber som privatetterforsker, mener det er helt uforståelig at politiledelsen i Bergen ikke har vært åpne for kritiske innspill fra en erfaren etterforsker.

- Etterforskningsledelsen med basis i politiutdannelse må ikke bli parkert fordi det sitter jurister fra universitetet og forfekter kunnskap – det hadde aldri blitt akseptert i Oslo, men det har altså i villfarelsen skjedd i Bergen, sier han til kanalen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag