Absolutt ingen vil leke med denne gutten

Innbyggerne i en landsby i Kina forsøker å få myndighetene til å tvangsflytte en åtte år gammel gutt (bildet), ettersom han er hiv-syk.

Innbyggerne i en landsby i Kina forsøker å få myndighetene til å tvangsflytte en åtte år gammel gutt (bildet), ettersom han er hiv-syk. Foto: Str (Afp)

Hele landsbyen forsøker å få guttungen (8) tvangsflyttet fordi han har hiv.

19.12.14 17:09

Innbyggerne i en landsby i vestlige Kina har underskrevet et opprop om å støte ut en åtte år gammel gutt som er hiv-syk. Til og med guttens bestefar sluttet seg til oppropet.

Gutten, som har fått tilnavnet Kunkun i kinesiske medier, blir i oppropet beskrevet som en «tidsinnstilt bombe», og krever at myndighetene fjerner ham fra landsbyen i Sichuan-provinsen.

- Bite andre barn?
Innbyggerne er angivelig bekymret for at Kunkun skal bite de andre barna. 203 innbyggere har signert oppropet. De innrømmer at gutten er uskyldig, men sier de er engstelige for sykdommen hans.

Det er tre år siden Kunkun fikk vite at han hadde hiv. Siden den gang har han levd mer eller mindre isolert fra omverden. Ikke bare er han bannlyst fra den lokale skolen, men andre foreldre sier til barna sine at de ikke får lov til å berøre Kunkun eller tingene han har vært i kontakt med.

- Ingen vil leke med meg
Kunkun tilbringer dagene med å leke i skogen alene.

- Ingen vil leke med meg, så jeg leker for meg selv, har han sagt til kinesiske medier.

Kunkun var født med hiv, men fikk først påvist sykdommen i 2011. Faren har han aldri møtt, mens moren og stefaren har flyttet til storbyen. Kunkun har dermed vokst opp hos sin stefars far.

Den kinesiske avisen Beijing Youth Daily publiserte et bilde av gutten som så på bestefaren sin signere oppropet. Deretter skal gutten ha «løpt hjem, klatret opp i sengen sin og blitt liggende der taus».

Diskriminering
Kina sliter fortsatt mye med diskriminering overfor hiv- og aidssyke mennesker. I sommer var det to hiv-syke passasjerer som saksøkte et flyselskap for å ha nektet dem å stige om bord i flyet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at rundt 800.000 mennesker er hiv-smittet i Kina.

Kilder: BBC, The Times.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag