*Nettavisen* Nyheter.

Abu (84) er kanskje Syrias eldste kriger

Foto: STRINGER (Reuters)

84-åringen leder sin egen patrulje med soldater.

04.10.13 15:31

Beirut (NTB-AFP/ Reuters/Nettavisen): Reuters har frigjort en bildeserie av en eldre mann som har tatt opp våpnene for å krige mot president Basher al-Assads styrker.

Abu Ali er 84 år gammel. Aktivister hevder han er den eldste krigeren i Den syriske frigjøringshæren i Deir al-Zor

Han er medlem av brigaden Al-Ikhlas, som er en av de mange opprørsgruppene tilknyttet Den syriske frigjøringshæren. Aktivister hevder 84-åringen leder sin egen patrulje med soldater, melder Reuters.

115.00 drept
Over 115.00 mennesker er drept i borgerkrigen i Syria, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Gruppen setter tallet på drepte i løpet av de 30 månedene konflikten har vart til 115.206 personer. De fleste av de drepte skal være stridende.

Ifølge gruppen som har base i Storbritannia, er tallet på drepte blant støttespillerne til president Bashar al-Assads regime 47.206. Tallet på drepte opprørere er satt til 23.707.

Tallet på drepte sivile oppgis til 41.533, blant dem 6.087 barn. I tillegg kommer 2.760 uidentifiserte ofre, som ikke lot seg identifisere som sivile, opprørere eller regimestyrker.

Syrian Observatory for Human Rights baserer sine tall på opplysninger fra aktivister, leger og advokater på bakken i Syria. Tallene lar seg ikke etterprøve og er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Ifølge gruppen holdes også flere titalls tusen mennesker fengslet av regimet.

Obama og Putin møtes kanskje
Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama kan komme til å ha et separat møte der de drøfter Syria når de møtes på Bali neste uke.

Begge presidentene skal delta på Asia-Stillehav-toppmøtet som foregår der.

- Det vil være ganske logisk å møtes på Bali hvis man tar arbeidet med Syria-spørsmålet i betraktning, sa Putins fremste utenrikspolitiske rådgiver Juri Usjkanov til journalister i Moskva torsdag

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.