*Nettavisen* Nyheter.

«Ace Combat 6» gir deg baller av stål

Nå er Tom Cruise riv ruskende gal, men i sin tid var han verdens råeste jagerpilot. I «Ace Combat 6» er du Maverick.

10.12.07 09:10

(Spillmagasinet): Flyspillserien «Ace Combat» begynte sitt liv på Playstation i 1995 og regnes som spillverdenens svar på «Top Gun».

Realisme er byttet ut med moro og en enkel kontroll, du kan behandle jagerflyene som du vil uten å måtte bekymre deg for konsekvensene.

Intense kamper

«Ace Combat 6: Fires of Liberation» til Xbox 360 byr på mer av samme deilige flyaction som forgjengerne. Fiendene har tydeligvis gått i lære hos Den Røde Baron, og de store luftkampene er både utfordrende, intense og underholdende.

Ferdighetene dine settes konstant på prøve, de fiendtlige pilotene er alt annet enn lette å få has på. I tillegg gir de aldri opp og jeg satt ofte med hjertet i halsen når det var de som jaktet på meg, jeg kommer til å ha mareritt om pipelyden som dukker opp når noen har siktet seg inn på deg.

Du er helten

Siden de fleste fiendene er veldig flinke til å fly, er det å gå seirende ut av en luftduell meget tilfredsstillende. I tillegg klarer utviklerne hos Namco å gi deg en skikkelig heltefølelse - både gjennom kommentarer fra de andre pilotene, på de-brifingen, og i mellomsekvensene.

Se trailer til spillet her:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Fortellingen handler denne gangen om at det skakkkjørte landet Estovakia har gått til angrep på naboen sin Emmeria, og etter hvert eneste oppdrag fikk jeg følelsen av å ha gjort livet til innbyggerne i Emmeria litt bedre. Den Estovakiatiske hæren er for øvrig ikke som alle andre, de har blant annet tilgang på noen fly som har mest til felles med romskip.

Varierte oppdrag

De underholdende oppdragene i den store enspillerkampanjen går stort sett bare ut på at du skal skyte ned alle fiendene eller bombe noen mål, men klarer likevel å være varierte. Førstnevnte kamufleres for eksempel som et oppdrag hvor du skal beskytte noe, mens omgivelsene ofte skiller seg klart fra hverandre.

I tillegg til enspillerdelen byr «Ace Combat 6» på en omfattende flerspillerdel. Du kan kjempe mot andre over nettet, og her kommer virkelig det store og varierte flyutvalget til sin rett. Riktignok nyter du godt av å velge «riktig» fly i enspillermodusen også, men når du spiller mot andre utgjør det ofte forskjellen på liv og død.

Nydelig grafikk

Som forventet er «Ace Combat 6» helt nydelig, så lenge du holder deg litt over bakken og har en god tv er spillet nesten like flott som virkeligheten. Både flyene og omgivelsene er enormt detaljerte, og når det står på som verst får ihvertfall jeg både gåsehud og et skikkelig sug i magen.

Det eneste jeg har å utsette på spillet er at det stort sett byr på det samme som forgjengeren. Muligheten til å samarbeide med andre typer enheter og en litt mer levende slagmark forandrer ikke opplevelsen i noen særlig stor grad, for det meste føles «Ace Combat 6» som en ekstremt flott variant av PS2-forgjengeren «Ace Combat Zero: The Belkan War».

En flyfavoritt

Heldigvis legger ikke det noen nevneverdig stor demper på opplevelsen.

Hvis du alltid har hatt lyst til å spille hovedrollen i din egen versjon av «Top Gun» eller bare delta i heftige luftkamper, bør du definitivt ta en titt på «Ace Combat 6: Fires of Liberation».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.