RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Achtung - mye vann!

Sist oppdatert:
Du har 497 meter til hullet og vann foran deg så langt øyet kan se. Hullets navn er «Achtung». Da vet du at du er i trøbbel!

La Quinta er et golfanlegg med tre nihulls-sløyfer i fjellene overfor Marbella på Costa del Sol, Spania. Det er et område med ekstrem konkurranse om golferne - man snakker fort om 50 ulike baner innenfor en times bilkjøring.

Likevel hevder La Quinta seg godt for golfspillere med visse ferdigheter. Layouten er mer utfordrende enn på mange av banene nede langs motorveien.

Vanskelig å finne
Kjører du på måfå, bør du beregne deg god tid. Det smarteste du kan gjøre er å printe ut kjøreanvisningen som du finner her (klikk her).

La Quinta har altså tre nihulls-baner, og de er ganske forskjellige. San Pedro (bane A) er på 2884 meter, og har relativt lite vann i spill. Den snor seg gjennom et husområde, og de største utfordringene ligger i trær og bunkere. Typisk en bane hvor det lønner seg å slå presise lengder og kunne forme slagene med venstre eller høyre skru (fade/draw).

Totalinntrykket er en typisk spansk turistbane. Passe lang og flat, men velholdt og ikke kjedelig fordi arkitekten har lagt inn tilstrekkelige vansker. Til tross for nærhetene til husene, har du sjeldent følelsen av å spille i hagen til folk.

Banen begynner og slutter med par 5 hull, og særlig det siste (som ikke er lenger enn 440 meter fra gult) innbyr til å forsøke seg på greenen på to slag og med litt hell føre en birdie inn i scorekortet.

Skaff deg din egen mobile caddie: Klikk her!

Valgfrie runder
I prinsippet kan du selv velge hvilke av de tre banene du vil spille, men som regel vil du finne at betjeningen har valgt runde for deg. Har du valget, så insister på å få spille bane C (Guadaiza) som teller 3.331 meter fra hvit tee. Det er her du finner signaturhullet Achtung.

Bane B (Ronda) begynner med et utspekulert par 4-hull, hvor man har out of bounds til venstre og har en klar risiko for å rulle ned i vannet hvis man slår en normalt lang drive. Tipset er å bruke en spoon og legge seg til rette for et enkelt innspill (som riktignok da går over vann).

Så følger et enkelt par 3-hull og et kort par 4-hull. Den neste virkelige utfordringen er hull 6,som er er et trangt og kort par 5 hull med trær overalt - out of bounds til høyre, og dogleg venstre. Hullet har indeks 1, og tipset må være å spille uhyre konservativt og glemme Tiger-line for noen minutter. Klarer man å holde overmotet i bagen, er par innenfor rekkevidde.

Interaktiv golfklubb: Klikk her!

Den tøffe runden
Den tøffeste runden er altså Guadaiza (C). Den begynner forførende med et ultrakort par 4-hull på 248 meter fra gult. En bakke foran greenen gjør det utfordrende å drive, men de langslående kan faktisk gjøre et forsøk uten større risiko enn å havne i bunker.

Allerede neste hull varsler om hva som skal komme: Et par tre hull på 189 meter, med vann og sand langs hele høyresiden - og out of bounds til venstre.

Så er det faktisk noen normalt krevende hull før omtalte Achtung. Golfklubben har vennligst bedt golftreneren Camilo Lopez gi spillerne råd, og han sier: «Ikke bekymre deg for vannet, tenk mer på ikke å gå ut for out of bounds til venstre».

Takk for de beroligende ordene, Camilo!

Flott anlegg
Nettavisens testteam holder La Quinta blant de beste turistbanene vi har testet på golfkysten. Den befinner seg et sted mellom dusinvarene langs motorveien og de mye bedre banene i Sotogrande-området.

Mye spill setter nødvendigvis spor på greener og utslagssteder, men inntrykket er likevel godt vedlikehold.

Layouten er variert og krevende, og vi liker friheten i at runden kan settes sammen litt etter smak og evne.

Fasilitetene rundt banen er meget bra, og med fantastiske fjell som bakgrunn gir La Quinta en fin spillopplevelse.

GPS med kart og avstandspunkter inne i golfbilen gir dem også full score på banemerking (det er bra baneguider, men selve merkingen på banen er ikke allverden).

Husk bare: Ikke tenk på vannet!

Interessert i golf? Sjekk Nettavisens spesialmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere