RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Acta avviser oppslag (Ny)

Sist oppdatert:
Kredittilsynet har innledet gransking av investeringsselskapet Acta, ved toppsjef Alfred Ystebø, etter eiendomssalg. Acta avviser oppslag. Les mer
– Vi undersøker om formidlingen av produktene er i henhold til verdipapirhandelloven, opplyser seksjonssjef Eystein Kleven i Kredittilsynet til Finansavisen.

Børsnoterte Acta Asset Management omtaler seg selv som et uavhengig investeringsrådgivningsselskap, og har de siste årene hanket inn over 30 milliarder kroner som de forvalter for over 66.000 kunder i Norge og Sverige. Dette melder NTB.

I en melding på Oslo Børs skriver selskapet:

- Etter Actas oppfatning drives virksomheten innenfor gjeldende regelverk. Virksomheten drives gjennom verdipapirforetak som har konsesjon fra Kredittilsynet i henhold til Verdipapirhandelloven, herunder konsesjon til annenhåndsomsetning av aksjer, aktiv forvaltning og markedsføring av finansielle instrumenter.

Siden 1999 har selskapet investert over 15 milliarder kroner i eiendomsprosjekter i de to land.

Acta får hard kritikk i siste utgave av tidsskriftet Kapital, som stiller spørsmål ved om selskapet har brutt verdipapirhandellovens bestemmelser om god forretningsskikk, blant annet plikten til å utarbeide prospekt.

Kapital mener også at risikoen ved Actas eiendomsprosjekter er ukjent, og at prisen ved flere av prosjektene er usikker, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere