RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Acta surfer på børsoppgangen

Sist oppdatert:
Forvaltnings- og finanshuset Acta kan vise til en voldsom forbedring i første kvartal, og økte bruttotegning fra investorene med 95 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor
Det ga Acta et resultat før skatt på 40 millioner kroner i første kvartal, mot et underskudd på 10 millioner kroner i samme periode i 2003.

Hovedforklaringen på den kraftig resultatforbedringen ligger i børsoppgangen i det siste året, som fikk nytegningen til øke med 95 prosent på bruttobasis hos Acta.

Omsetningen økte dermed med 62 millioner kroner til 117 millioner kroner. Brorparten er økte transaksjonsinntekter. De steg fra 48 millioner kroner i første kvartal i fjor til 104 millioner i årets første tre måneder.

Midler under forvaltning økte fra 17,9 milliarder kroner ved utgangen av 2003 til 19,5 milliarder ved utgangen av første kvartal.

- Markedet for spareprodukter er bra både i Norge og Sverige og styret registrerer at den positive utviklingen i 1. kvartal med hensyn til nytegning og kundetilgang har fortsatt inn i 2. kvartal, skriver selskapet.

Det forventer noe økte kostnader fra andre kvartal som følge av økninger i salgsstaben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere