*Nettavisen* Nyheter.

Action, action og mer action

«Resistance 2» er en gavepakke til skyteglade Playstation 3-spillere.

02.12.08 09:58

(Spillmagasinet): Hvilken maskin som har de beste spillene kan diskuteres herifra og langt inn i evigheten, men det er liten tvil om at Microsoft har overtaket når det gjelder skytespill. Selv om de nekter så godt de kan, er de fleste Playstation-fans i hvert fall litt misunnelige på «Halo» og «Gears of War».

Se gameplay fra «Resistance 2»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(10808,1);

Se flere spillvideoer her

Action for alle penga

Nå er det imidlertid Xbox 360-eiere sin tur til å bli grønne i ansiktet, «Resistance 2» er alt forgjengeren ikke var og et fabelaktig spill. Utviklerne hos Insomniac har klart å utnytte kreftene som bor i PS3 og byr på en suveren opplevelse.

Spillet begynner der hvor «Resistance» slapp, det onde Chimeria-viruset har nå nådd USA og landet blitt invadert av utenomjordiske. Insomniac kaster deg rett ut i heftige kamper og her er det action, action og mer action som gjelder. Riktignok med et par roligere partier innimellom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heftige kamper

Kampene går fra det tette og intense, og til slagscener så storslagne og heftige at de tar pusten fra deg. Du møter blant annet enorme monstre (og da mener jeg enorme), skal kjempe med spektakulære hendelser i bakgrunnen, og kommer ofte til å bli imponert over hvor smarte de varierte Chimeria-soldatene er.

Motstanderne vet hvordan de skal oppføre seg i kamp og setter ferdighetene dine på prøve. Heldigvis har utviklerne gitt deg tilgang på enda flere kreative og varierte våpen, og nå er det mye viktigere å bruke dem riktig. Dette gjør feidene enda mer underholdende, i eneren synes jeg at det litt for ofte gikk greit å holde seg til travere som maskingevær og hagle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mye å gjøre

I tillegg til en akkurat passe lang (8-10 timer), variert og underholdende enspillermodus, inneholder «Resistance 2» en omfattende flerspillerdel. Du kan spille gjennom en egen samarbeidsmodus sammen med opptil åtte andre (to lokalt), eller kjempe med og mot 60 stykker på en gang. Vi har kost oss masse med flerspillerbiten og aldri opplevd lag, selv ikke når ting stod på som verst.

Teknisk er spillet kort og godt meget bra. I tillegg til at nettspillingen fungerer som ei kule, er lyden suveren og grafikken kjempeflott. «Resistance 2» flyter som en drøm, omgivelsene er detaljerte, fiendene godt animerte, også videre, også videre. Alle tredjepartsutviklere som gir ut slappe konverteringer bør ta en titt på dette og skamme seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tynn historie

Dessverre er ikke «Resistance 2» perfekt, men feilen er heldigvis så liten at den bare ødelegger for toppkarakteren. Historien er tam, både figurene og det som faktisk skjer er litt uinteressant.

Resten av spillet er knallbra og noe alle actionsultne PS3-eiere bør ha i hylla. I tillegg til å være teknisk briljant, byr det på en suveren enspillerkampanje og omfattende flerspillerdel.

4

Les flere spillsaker på Spill.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.