*Nettavisen* Nyheter.

Action i Arlberg

Klar for Alpetur i vinter? Da er kanskje Arlberg i Østerrike stedet.

11.01.06 16:14

Øst - vest, hva er best? Med utgangspunkt i Innsbruck i Østerrike kan du vende deg litt østover til Saalbach, eller vestover til Arlberg.

Dette er to flotte vintersporststeder som er høyt skattet av nordmenn. Det er lett å komme hit, med god flyforbindelse til blant annet Innsbruck og Salzburg.

I Saalbach er ikke dagen over, selv når solen glir ned bak Alpenes fjelltopper. Saalbach er kjent for sine syngende og summende after ski-kvelder. Hit trekker folk ned fra løypene og fjellsidene, og møtes over et glass med skummende øl - en «Kaiserbier», dans, hyggelig samvær og livemusikk.

Masse arenaer
Vil du ha mer frisk luft enn du har klart å fordøye i løpet av dagen, så finnes det utallige opplyste arenaer å boltre seg på, med ski, skøyter, snowboard eller kjelke.

Skipass i Saalbach koster fra 27 euro for et dagskort og opp mot et par hundre for en hel uke, avhengig av sesongen. Da kan du kjøre så mye du vil i Saalbach og nærliggende områder.

Saalbach er også kjent for sine mange små østerrikske gjestehus med ordentlig lokal husmannskost. En av de kjente restaurantene er Gasthof Post, med serveringstradisjon helt tilbake til 1400-tallet.

Vil du være litt kokk selv, bestiller du en «Felsensteak». Da får du en gloheit stein som du steiker et biffstykke på. Det mangler ikke på aktiviteter i Saalbach - verken utendørs eller innendørs.

Vegg i vegg med de mange små og intime stedene ligger mer eksklusive restauranter med stor variasjon av internasjonale retter.

Høy actionfaktor
Litt vest for Innsbruck ligger Arlberg, med vintersportsstedene Stuben, Lech og St. Anton. Stuben er det hjemmekoselige, intime stedet med mye charm. Alle som foretrekker det luksuriøse drar til Lech. Vil du ha en kosmopolitisk, sportslig vinterferie, velger du St. Anton.

Men for å si det på en annen måte: Det er jo like greit oppleve alle tre stedene i løpet av ferien. Hele vintersesongen igjennom - som åpner 26. november og varer frem til 1. mai, er det forskjellige arrangementer fordelt over hele Arlberg, med stor aktivitet. Alt fra snøkrystalluke, til pulvesnøuke, cup-er, festivaler, damenes uke og ut i april begynner våren å prises.

I over fem måneder er det høy actionfaktor i Arlberg. Enten du velger å bo i Stuben, Lech eller St. Anton. Det er korte avstander mellom disse stedene, fri busstransport, og du kan bruke samme skipass. Dette koster fra rundt 25 euro for dagskort og 71 euro for et tredagerskort.

Prisene for overnatting varier noe i løpet av vintersesongen, men du kan få bo en uke fra 260 euro i en leilighet for fire personer, til firestjerners hotell til 700 euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.