Gå til sidens hovedinnhold

Adeccco har forlatt Midtåsenhjemmet

Etter alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven har Adecco blitt kastet ut fra Midtåsenhjemmet, på mandag tok sykehjemsetaten over.

MIDTÅSEN: Tidligere i vinter ble det avslørt at Adecco hadde begått alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven på sine to sykehjem i Oslo.

Konsekvensene ble til slutt at Adecco mistet kontrakten på driften av Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet, og på mandag tok Sykehjemsetaten over driften på Midtåsen.

LES OGSÅ: Adecco mister kontrakter

Ny sjef

Mette Noreng er den nye institusjonssjefen på Midtåsen. Hun slår fast at de skal følge arbeidstids bestemmelser og arbeidsmiljøloven på Midtåsenhjemmet.

– De ansatte vil få nye turnuser, der regelverket ligger i bunnen. Vi skal sette opp turnusene langt fremover, slik at det blir lett for de ansatte å planlegge arbeid og fritid, sier Noreng.

LES OGSÅ: LEDER: Ta vare på de ansatte

Videreføre godt arbeid

Noreng er opptatt av å videreføre det gode arbeidet som gjøres på Midtåsen, og at overgangen fra en drifter til en annen ikke skal gjøre det vanskelig for pasienter og pårørende.

– Pasienter og pårørende skal få møte de samme ansatte som før vi overtok.

LES OGSÅ: Krever gransking av Midtåsenhjemmet

Midlertidig på Midtåsen

Noreng skal i første omgang jobbe der i to måneder.

Hun vet ikke når det blir snakk om ny konkurranseutsetning av driften av Midtåsenhjemmet – det er det politikerne som tar seg av.

Fra Abildsø

Før hun ble konstituert institusjonssjef på Midtåsenhjemmet var Noreng institusjonssjef på Abildsø Bo- og rehabiliteringssenter.

Hun er trygg på at sykehjemmet på Abildsø er i trygge hender de to månedene hun er borte.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien