*Nettavisen* Nyheter.

Adecco feilfakturerte kunder

Adecco Norge har gjennom sin interne gransking avdekket feil i faktureringen av to av selskapets kunder.

11.03.11 21:44

Høsten 2010 avdekket Adeccos egne kontrollrutiner mulige avvik i kontraktsforholdet til Oslo kommune, og på bakgrunn av dette ble Deloitte engasjert til å gjennomføre en revisjon av avtaleforholdene. Et utkast til rapporten fra Deloitte ble klar sent torsdag kveld, og overlevert Adeccos interne granskning.

I tilfellet med Oslo kommune konkluderer Deloitte foreløpig med at Adecco har lagt til grunn en tolking av vikarenes ansiennitet som har medført en høyere timepris enn de i henhold til avtalen skulle hatt. Avviket er anslått å være i størrelsesorden 1-3 millioner i perioden 2009-2011 av totalt utfakturert 119 millioner kroner.

Feilfaktureringen gjelder avtalene Adecco Norge har om utleie av vikarer til Stortinget og Oslo kommune. Adecco orienterte de to kundene i møter fredag.

- Ledelsen i Adecco har vært i møter med Stortingets administrasjon og byrådslederen i Oslo kommune i dag, og har overrakt en beklagelse på vegne av selskapet. Vi har tilbakebetalt Stortinget den summen vi skylder, og vil også innføre bedre rutiner for å sikre oss mot feilfaktureringer fremover, sier leder for den interne granskingen i Adecco Jørn Granås.

- Vi har allerede besluttet ikke å inngå en ny kontrakt med Adecco. Dette bekrefter at denne beslutningen var korrekt, uttaler stortingspresident Dag Terje Andersen.

Politiet etterforsker
Politiet etterforsker Adecco for brudd på arbeidsmiljøloven etter avsløringer om ulovlige forhold for ansatte blant annet på Ammerudlunden sykehjem og Midtåsen sykehjem i Oslo.

Les også: Politianmelder Adecco.

NRK avslørte tidligere en drift der ansatte blant annet jobbet 84 timer i uken uten overtid og brukte bomberom som overnattingssted.

Les også: Oslo kommune kaster ut Adecco.

I kjølvannet av avsløringene er en rekke andre sykehjem som drives av Adecco satt under lupen.

Tidligere har også direktøren for Adecco helse AS, Bård Kristiansen, trukket seg fra sin stilling på grunn av avsløringene rundt sykehjemmene.

Les også: Går av etter sykehjemsrot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag