*Nettavisen* Nyheter.

Adjø solidaritet!

LO-lederens korstog mot forslaget om å gjøre det lov å ansette folk midlertidig, er grunnleggende usolidarisk mot de svakeste. Klarer Gerd-Liv Valla å presse igjennom sitt syn, blir ungdom og innvandrere fortsatt holdt utenfor arbeidsmarkedet.

21.10.03 14:18

Vi har sett det før, men sjeldent så tydelig som i korstoget mot arbeidsminister Victor Norman.

LO og fagbevegelsen gråter krokodilletårer over de arbeidslø se, men i praksis er de kun opptatt av en gruppe; sine egne, betalende medlemmer.

Problemet er at alle som arbeider i private bedrifter vet at Victor Norman har rett.

Dersom det åpnes for midlertidige ansettelser, blir det lettere for bedriftene å lage nye arbeidsplasser. Det vil åpne for grupper som tradisjonelt har størst problemer; unge og innvandrere.

I tillegg vil en lettere tilgang på midlertidig ansatte bidra til at bedriftene kan få ned bruken av overtid, og heller ansette en til nå r det kniper.

- Regjeringens konfrontasjonskurs med fagbevegelsen er alvorlig, sier Arbeiderpartiets nestleder Hill-Marta Solberg til Dagsavisen. Og fortsetter: - Den må selv ta på seg ansvaret når den trumfer gjennom forslag.

Trumfer?

Det skal altså være galt at man vedtar et forslag det trolig er politisk flertall for på Stortinget, i stedet for å la seg diktere av interesseorganisasjonen LO?

At LO og fagbevegelsen trekker seg fra Arbeidslivsutvalget gjør lite inntrykk på oss. Vi bryr oss mer om de drøyt 100.000 som er helt uten arbeid her i landet.

Skal de komme seg inn, må døren åpnes på gløtt.

Så får det heller våge seg at LO-lederen er sint.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.