*Nettavisen* Nyheter.

Adressa tok biskopen på ordet

Nidaros-bisp Finn Wagle etterlyste terningkast på gudstjenestene. Nå har Adresseavisen tatt biskopen på ordet, og gitt ham terningkast fire. Men Adressa var ikke først ute.

20.06.08 11:06

Trondheimsbiskopen ønsket seg mer engasjement rundt gudstjenestene og ba om at avisene skulle behandle gudstjenestene på samme måte som kulturarrangementer - med terningkast.

Wagles egen avis tok ham på ordet, og da han holdt olsokhøymesse i Nidarosdomen mandag var de tilstede. Men helt overbevist ble de ikke, for bispen fikk bare terningkast fire.

"Den veltalende Augustin ville kanskje ha rynket på nesen hvis han hadde vært til stede i Nidarosdomen i går. For det var ikke akkurat oratorisk glideflukt som preget Finn Wagles tale. Til det var gjentagelsene for mange - og billedbruken for ujevn. Men biskopen tok sitt monn igjen i evnen til å registrere tidsfenomener, og hans bekymring for det truede livet er både dypfølt og ekte.", skrev Adressas Rolf Rolfsen som anmelte Gudstjenesten.

For ordens skyld skal det sies at Adressa langt fra er første avis som gir terningkast og anmelder Gudstjenester. Da undertegnede journalist arbeidet i Romerikes Blad for noen år siden gjorde vi det samme. I løpet av en søndag var vi tre journalister som besøkte de tre gudstjenestene som var i Nes kommune. Det endte med to femmere og en firer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.