Adresse-tabbe drepte virusorm

Lørdagens varslede virusangrep mot Microsoft ble langt fra så slagkraftig som ventet. Konstruktørene av ormen MSBlast bommet på en nettadresse, som kunne skapt betydelige problemer.

I det aggressive dataviruset MSBlast lå det en kommando som sendte smittede brukerne til nettstedet windowsupdate.com. Tanken har vært å overbelaste Microsofts datanettverk.

Bommet på adresssen

Men de som har laget viruset har gjort en generaltabbe. Microsofts oppdateringstjeneste har nemlig ikke adressen windowsupdate.com, slik virusforfatterne øyensynlig har trodd. Derimot har Microsoft omdirigert brukere fra dette nettstedet og inn til sin opprinnelige oppdateringstjeneste.

Ifølge BBC brøt Microsoft viderelenken til dette nettstedet for å hindre det ventede angrepet lørdag. Resultatet ble at angrepet ble langt mindre effektivt enn virusmakerne nok hadde tenkt seg.

Tidenes verste

Det er foreløpig for tidlig å si noe om omfanget av dataviruset MSBlast. Men foreløpige rapporter tyder på at minst 300 000 maskiner ble smittet i løpet av forrige uke. MSBlast-viruset er omtalt som tidenes mest aggressive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.