*Nettavisen* Nyheter.

Advarer britiske banker mot store bonuser

London (NTB): Storbritannias sentralbanksjef Mervyn King advarer landets forretningsbanker mot å dele ut nye store bonuser til sine ledere. Hvis bonusene blir for store, risikerer bankene at kundene gjør opprør, sier King.

Sjefen for Bank of England mener ifølge London-avisen The Guardian at frie markeder ikke bare må være effektive for å kunne kalles vellykkede. De må også være og oppfattes som rettferdige, framholder han.

Men folk flest mener det er grovt urettferdig når noen få personer får enorme summer i bonus mens flertallet må stramme inn på økonomien, fortsetter King. Han tror at løsningen på lang sikt ligger i mindre og bedre bankselskaper.

- Hvis vi kan bli kvitt situasjonen der banker er for store til at vi kan la dem gå over ende, kan vi også redusere de overdrevne fortjenestene de går med i gode tider. Og det er dette som til syvende og sist vil gjøre slutt på overdrevne bonuser, sier den britiske sentralbanksjefen.

Hans kommentarer, som sto å lese på The Guardians nettsider tirsdag, kommer få uker før de britiske bankene skal offentliggjøre nye bonustall. Det er ifølge avisen ventet at enkelte bankselskaper vil gi sine ledere ekstrabetalinger på flere millioner pund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.