RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å dra til Egypt

Foto: Ben Curtis (Ap)
Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet ber folk som ikke skal på nødvendige reiser til de største egyptiske byene, om å bli hjemme.

På grunn av demonstrasjonene og uroen i Egypt de siste dagene har UD nå kommet med reiseinformasjon. De fraråder folk å reise til byene Kairo, Alexandria og Suez, skriver de på sine nettsider fredag ettermiddag.

Les UDs reiseråd her

Star Tours reiser går likevel som planlagt.

- Reisene våre går til Hurghada og Sharm el Sheikh. Disse byene befinner seg fem - seks timer sør for Kairo, og det er ikke utsendt noe reiseråd for disse stedene, sier Lena S. Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour til Nettavisen.

Bekymrede turister
Hun forteller at de følger situasjonen tett.

- Vi holder løpende kontakt med kontoret vi har i Egypt og ambassaden. I tillegg har vi avlyst utflukter til Kairo denne helga, sier hun videre.

- Er det mange kunder som er bekymret?

- Det er en del som har ringt de siste dagene og lurer på hva som skjer, men når de hører at det er stille og rolig på våre reisemål, slår de seg til ro med det, fortsetter Petersson.

- Unngå store folkemengder
Kommunikasjonsrådgiver i UD, Frode Andersen, anbefaler folk som er i byene hvor det er demonstrasjoner, om å ta noen forhåndsregler.

Unngå å oppsøke demonstrasjoner og store folkemengder .Så langt er det ingenting som indikerer at demonstrasjonene er rettet mot utlendinger og utenlandske turister, sier han til Nettavisen.

-Beklager at liv har gått tapt
Utenriksminister Jonas Gahr Støre oppfordrer egyptiske myndigheter til å avstå fra voldsbruk.

- Jeg beklager dypt at liv har gått tapt under demonstrasjonene i Egypt, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

- Ytrings- og forsamlingsfrihet er grunnleggende menneskerettigheter, og forutsetninger for en demokratisk utvikling. De omfattende demonstrasjonene kan sees som et tegn på at politiske ytringer i begrenset grad får komme til uttrykk i Egypt, sier utenriksministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere