RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å gå inn i Syria

(Reuters)
Problemet: Man vet ikke hva man ønsker å oppnå.

London (NTB): Storbritannias avtroppende forsvarssjef David Richards advarer mot å væpne syriske opprørere og innføre en flyforbudssone over landet.

Statsminister David Cameron har tatt til orde for begge deler, men får svar på tiltale fra forsvarssjefen. Han mener regjeringen først bør klargjøre hvilke politiske målsettinger den har for Syria.

– Jeg er helt klar i mitt militære råd til regjeringen; vi må klargjøre vår politiske målsetting før vi kan gi fornuftige råd om hvilke militære metoder og styrker som skal tas i bruk, sier han i et intervju i The Daily Telegraph.

Uenighet

Lederen for den britiske etterretningsorganisasjonen MI6, John Sawers, har også advart Cameron om hvilke følger det kan få om man tyr til militære maktmidler mot president Bashar al-Assads regime i Syria, skriver avisen.

Richards, som går av som britisk forsvarssjef denne uka, understreker i intervjuet at det er uenighet om veien videre i Syria, både internasjonalt og i NATO.

– Det mangler internasjonal konsensus om hvordan man skal håndtere dette, sier han.

– Vi forsøker å bringe de syriske opposisjonsgruppene sammen, men dette har vist seg vanskelig da de har mange ulike dimensjoner, fortsetter han.

Må bombe

Å innføre en flyforbudssone over Syria, slik NATO gjorde i Libya, vil i seg selv ikke være effektivt, mener Richards.

– Vi må i så fall også være i stand til å ramme mål på bakken, slik vi med hell gjorde i Libya, sier han.

– Vi vil måtte ta ut luftforsvaret deres og frata dem bevegelsesfriheten. Det innebærer at vi må ta ut stridsvognene, de pansrede personellkjøretøyene og alt annet som kan utrette skade, sier han.

– Dette er en enorm beslutning å ta. Det er mange argumenter for å gjøre dette, men det er også mange argumenter for ikke å gjøre det, sier Richards. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere